Hoşgeldiniz
Hoşgeldiniz

Avni Yavuz Zeytincilik

Dedemiz Avni YAVUZ tarafından 1959 yılında başlayan zeytin ve zeytinyağı üretimi tutkusu üç nesildir devam etmektedir. Ailemize ait tarihi binada taş baskı olan üretim 1984 yılında pıeralısı marka kontinü sistem makinaların alınması ile modern üretime geçmiştir.

Üretimde kaliteyi ön planda tutan işletmemiz geleneksel yöntemleri modern tekniklerle birleştirerek türk gıda kodeksi'ne uygun üretim yapmaktadır. 5000 adete ulaşan zeytin ağaçlarımızın yanı sıra koruma altında olan asırlık ağaçlarımız da özenli üretimimizde ürün kalitemizi artırmaktadır.ailemiz zeytinyağı üretiminin yanında kendi mahsulü olan zeytinlerden sofralık zeytin üretiminde de damak tadından ödün vermeyen bir anlayışa sahiptir.

Biz Avni Yavuz Zeytin ve Zeytinyağı işletmesi olarak bu hedefimizden sapmadan en doğal haliyle üretim yapıp tüketicimize sunmayı görev biliyoruz.

1959 ' dan Bugüne...

KALİTE

Avni Yavuz Zeytin ve Zeytinyağlarında öncelikli olarak değişmeyen lezzet sırrı ;
Meyvelerin tamamının iyi tarım sertifikalarına sahip aile zeytinliklerinden üretilmiş ve toplanmış olmasıdır. İşte bu ayrıcalıklı özelliğine yılların vermiş olduğu ustalık birikimi eklendiğinde kendi bölgesinde "damak tadından ödün vermeyen marka olma" liderliğini hep taşımaktadır.

ÜRETİM

Yağlık zeytinlerden zeytinyağımız ;
Edremit ve memecik cinsi zeytinler,hasada en uygun dönemde toplanıp, toplandığı gün itibari ile 28-30 dereceleri geçmeyen sıcaklıkta, italyan sistem makinalarımızla işlenip, akabinde krom tanklarda depolanmaktadır. Kendi kendine çökme aşamasından sonra ambalajlanıp satışa sunulur.

Sofralık çeşitlerimiz ise ;
Trilye ve edremit cinsi zeytinler, mevsimine uygun olarak dalında tamamen rengini aldıktan sonra, elle hasat edilmek suretiyle işletmeye gelir. Boylama işleminden sonra min tuz oranıyla başka hiçbir şey katılmaksızın doğal şartlarda olgunlaştırılmaya bırakılırlar. İçinde bulundukları iklim şartlarına göre olgunlaşma süreleri değişkenlik gösterebilir.