Erken Hasat Naturel Sızma;
Uygun hasat mevsiminden önce özellikle ekim ayı ortaları gibi, meyvesi yeşil iken toplanarak, zaman kaybına uğramadan, soğuk sıkım yöntemi ile işlenirler. Asit derecesi 0.3 - 0.5 arası değişkenlik gösterir. Elde edilen ürün renk olarak daha belirgin yeşil, tad olarak ise ham meyvemsi ve hafif yakarlılık özelliğindedir. Erken toplanmasından ötürü, meyveden elde edilmesi gereken yağ oranı biraz düşük olur, raf ömrü ise aksine daha fazladır.
Klasik Naturel Sızma;
Uygun toplama zamanı gelmiş olan meyvelerin (yeşilden pembeye dönüş esnasında) toplanıp, aynı şartlar altında işlenip depolanması ile elde edilir.
Naturel 1. Yemeklik;
Kasım ayı ortalarında, meyvenin yağlanma özelliğini tamamlaması ile toplanıp işlenir ve depolanır. Asit derecesi max. 1.5 olan yağlarımız bu sınıfa girer ve adları yemeklik olarak adlandırılır.
Antik (asırlık ağaçlar) Özel Seri;
Adından da anlaşıldığı üzere ,tamamı kendi bünyemizde mevcut, bizim bu işte buralara gelmemizde emek sahibi olan, bazılarının yaşlarını dahi bilemediğimiz, görünüşleri ve ihtişamlarıyla asırlık ağaçlarımız. Tamamen olgunlaştıktan sonra ayrı titizlik ve itinayla toplayıp işliyor, ve sonra ambalajlayıp siz değerli tüketicilerimizin beğenisine sunuyoruz. Her yıl olduğu gibi, kökü belli, numarası belli, buna bağlı olarak damak tadı hiç değişmeyen, kendine has karakteristik bir yağ özelliği taşır. Sayılarının az oluşu ve iklimin getirdiği şartlara bağlı olarak, üretiminin fazlalığı veya azlığı değişmektedir.
Turunç Çeşnili (sadece delice'den);
Mevcut bahçelerimizin içersinde, sadece delice kökenli ağaçların meyvaları toplanarak, üretimi aynı koşullarda gerçekleştirilirken, içerisine kattığımız ilaveten sevgimizle harmanlıyor ve o değişik tadı yakalıyoruz. Belki az yağ alıyoruz lakin, o muhteşem tadı hiçbir şeye değişmiyoruz. Afiyetle...